Brenta, klettersteigmekka van de Dolomieten
Probieren, probieren…..

In klettersteigland zijn de Dolomieten bekend en dan vooral het Brenta gebergte. Een logische keus dus om daar onze eerste klettersteig ervaring op te doen. Zeker omdat het via Verona goed is aan te reizen. De Brenta is ruig. Steil. En daarmee anders dan alles wat er omheen ligt. Er lag flink wat sneeuw, waardoor niet alle routes open waren. Wanneer we advies vroegen was het antwoord meestal: Probieren, probieren. Dat hebben we dus maar gedaan! We hebben een mooie ronde gelopen met een uitstapje naar Rifugio Agostini.
Het gedeelte van Pedrotti tot aan Tuckett is het meest spectaculair. Mooie wanden, gaaf uitzicht en veel variatie. Waar bekabeling zit is deze goed, daarnaast is er genoeg klauterwerk waarbij je geen hoogtevrees moet hebben.

 

Praktische gegevens

Dag 1: Aankomst in Verona met huurauto naar Molveno. Auto parkeren, taxi naar Rifugio Altissimo. Omhoog via eenvoudig pad naar rifugio Pedrotti, 1000m stijgen.
Dag 2: Vanaf Pedrotti naar rifugio Agostini. In de middag rondwandeling richting rifugio XII Apostoli. Teruggekeerd vanwege teveel sneeuw. Overnachting in Agostini.
Dag 3: Terug naar Pedrotti. Klettersteig Boccete Centrali naar Alimonte. Pittige route met veel sneeuw.
Dag 4: Van Alimonte naar Tuckett via Via ferrate Sosat. ’s Middags naar de pas Bocca di Tucket om de route te verkennen en klein stukje klettersteig. Overnachten in Tuckett.
Dag 5: Terug naar Molveno via Bocca di Tuckett, 400 m stijgen, 1600m dalen. Met auto naar Verona.
 
Vervoer: Transavia vlucht Amsterdam-Verona, daarna met huurauto en taxi.
Tijd van het jaar: Wij gingen half juni. Er lag nog veel sneeuw, de routes die wij hebben gedaan waren al wel belopen.
Niveau: De routes zijn niet extreem lang en goed in te korten omdat er veel hutten liggen. Doordat je van hut naar hut loopt kun je met beperkte bepakking lopen. Enige klimervaring kan wel helpen. De sneeuw kan de routes lastiger maken.
 

Kaarten
Meer informatie

Websites van de hutten die we hebben bezocht:
Rifugio Pedrotti
Rifugio Agostini
Rifugio Alimonte
Rifugio Tuckett

Foto’s
Video

Video over het deel dat we op dag 3 hebben gelopen.

  • Duur 5 dagen
  • Niveau Gemiddeld
  • Overnachten Berghutten
  • Jaar 2015