Goed slapen is de basis voor een geslaagde trektocht. Ik ben geen grammenjager, maar let wel op om goed in te schatten wat de nachttemperaturen zullen zijn. Het blijft jammer om een dikke slaapzak een berg op te slepen om dan ’s nachts je suf te zweten.

Meestal heb ik een slaapzak en fleece lakenzak bij me. Slaapzak is een relatief goedkoop mummy model van de Perry Sport. Als matje gebruik ik een self-inflatable van Thermarest, het bekendste merk voor slaapmatten. Handig is ook een oplaasbaar kussen.

 

Tent

Momenteel maak ik gebruik van een tent van Carl Denig, de Mars 2. Deze is circa drie kilo, compact, maar wel met twee ingangen. Redelijk stormvast en gemaakt van goede materialen. De koepelvorm zorgt ervoor dat de tent met weinig haringen al goed staat. In de bergen is dat een groot voordeel/ Klein nadeel is dat de binnentent voor een groot deel uit gaas bestaat. We hebben ermee tot onder het vriespunt mee gekampeerd.

Tot twee jaar terug heb ik met de Jack Wolfskin Yellowstone II gekampeerd. Deze tent is een bijna vier kilo, maar heeft wel een betere isolatie bij slecht weer en is net wat ruimer.

 

Leave a Reply